3D PRINTEN

 

EEN NIEUWE MANIER VAN MAKEN
3D printen is een vorm van Additive Manufacturing productietechniek (ook wel Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd) die een digitaal bestand om kan zetten naar een tastbaar object. Het object wordt laagje voor laagje opgebouwd door de 3D printer.

Van een plastic bekertje tot gouden sieraden, tegenwoordig kun je in veel materialen printen. Ook hele complexe vormen kunnen geprint worden met een 3D printer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Toch bestaat 3D printen al meer dan 25 jaar en wordt het op vele gebieden toegepast. Steeds meer kunstenaars en ontwerpers gebruiken 3D printen om bijzondere objecten mee te maken. Maar ook in de medische sector en op wetenschappelijk gebied is 3D printen booming.

WAAROM NU?
3D printen bestaat al meer dan 25 jaar, maar is tegenwoordig meer populariteit aan het winnen doordat het steeds toegankelijker wordt voor meer mensen. De techniek is voordeliger geworden, terwijl de kwaliteit van de machines hoger is geworden. Ook zijn er ondertussen tal van software en diensten ontwikkeld die 3D printen binnen het bereik van “de gewone consument” hebben gebracht. Je hoeft niet meer te kunnen 3D-tekenen om digitale bestanden te kunnen maken. Door de komst van de “thuis-printer” is 3D printen niet meer alleen maar in handen van professionele ontwerpers en fabrikanten, maar weer een stap dichterbij de consument.

Voor meer informatie klik op de onderstaande links

 

3D ONTWERPEN       3D MODEL       ARCHITECTUUR       CUSTOM MADE       INNOVATIE       INDUSTRIEEL       3D PRINTMATERIALEN       3D SCANNING       KUNST       CONTACT